Making business efficient

Outsourcing: Διοίκηση, Λογιστήριο, Μισθοδοσία και Ανθρώπινο Δυναμικό στους ειδικούς!

11/09/2017

Η εξωτερική ανάθεση εργασιών και υπηρεσιών -ή outsourcing, όπως είναι ευρύτερα γνωστή διεθνώς- αποτελεί το μυστικό αναρίθμητων success stories ανά τον κόσμο, από μικρομεσαίες, τοπικής εμβέλειας επιχειρήσεις μέχρι πολυεθνικούς κολοσσούς.

Ο λόγος είναι ότι η ανάθεση εργασιών και υπηρεσιών μιας επιχείρησης – όπως οι λογιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις, η μισθοδοσία, οι προσλήψεις, η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και άλλες – σε εξωτερικό συνεργάτη, με υψηλή εξειδίκευση και έναντι χαμηλού τιμήματος, προσφέρει σημαντικότατα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα.

Υιοθετώντας πρακτικές outsourcing μια επιχείρηση μπορεί να εξοικονομήσει κεφάλαια, χρόνο και χώρο, τα οποία στη συνέχεια μπορεί να διαθέσει στην περαιτέρω ανάπτυξή της, αντί να ξοδεύει πόρους σε εργασίες που μπορούν να γίνουν πιο αποτελεσματικά, πιο άμεσα και κάπου αλλού!

Τα παραδείγματα επιτυχημένου outsourcing από τη διεθνή εμπειρία είναι πολλά και ηχηρά:

• Ο αμερικανικός κολοσσός ειδών ευρείας κατανάλωσης, Procter & Gamble, εμπιστεύεται ένα μεγάλο κομμάτι του τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης σε εξωτερικό συνεργάτη.
  • Η διοίκηση της γερμανικής μεγα-τράπεζας, Deutsche Bank, δεν ασχολείται ποτέ με διαγωνισμούς για έργα τεχνολογικής υποδομής, καθώς έχει αναθέσει αυτήν την εργασία σε εξωτερικούς συμβούλους που εμπιστεύεται τυφλά.
  • Η Google έχει αναθέσει την τηλεφωνική και online υποστήριξη της διαφημιστικής της υπηρεσίας AdWords, μια από τις πιο σημαντικές πηγές εσόδων της, σε πάνω από 1.000 διαφορετικούς συνεργάτες.
  • Η Alibaba, ο κινεζικός γίγαντας online δημοπρασιών, έγινε παγκόσμια υπερδύναμη αντισταθμίζοντας την έλλειψη ικανού στελεχιακού δυναμικού εντός Κίνας με outsourcing στο εξωτερικό.

Στη σημερινή Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, της υπερφορολόγησης, και των περιορισμένων δυνατοτήτων άντλησης χρηματοδότησης, το outsourcing μπορεί να αποτελέσει ιδανική συνταγή για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και ενίσχυση της ανάπτυξής τους.

Τα πλεονεκτήματα είναι πολλά και σημαντικά:
Με το outsourcing μια επιχείρηση αποφεύγει τις αγορές υλικού (hardware) και λογισμικού (software), καθώς και τις δαπάνες για τη δημιουργία και τη στελέχωση τμημάτων που θα διαχειρίζονται τον εξοπλισμό αυτό.
Εξοικονομείται χρόνος, περιορίζονται τα λειτουργικά έξοδα, βελτιστοποιείται η επιχειρηματική λειτουργία και οργάνωση, και εστιάζεται στους τομείς ζωτικής σημασίας μιας επιχείρησης.
Αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις που δεν δύνανται οικονομικά να υποστηρίξουν υψηλού επιπέδου managers, όπως Διευθύνοντες Συμβούλους ή Διευθυντές Ανθρωπίνου Δυναμικού, επιλέγουν τη λύση του outsourcing στο μεταβατικό τους αυτό στάδιο.
Η εξωτερική ανάθεση υπηρεσιών, όπως το λογιστήριο, η μισθοδοσία και η διαχείριση του Ανθρώπινου Δυναμικού, εξοικονομούν σημαντικούς πόρους, περιορίζουν την έκθεση σε πάσης φύσεως κινδύνους και συμβάλουν στην κατακόρυφη βελτίωση της απόδοσης μιας επιχείρησης.

Η επιτυχία του outsourcing, ωστόσο, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την αξιοπιστία του συνεργάτη.

Το AS network είναι ένα από τα μεγαλύτερα σε μέγεθος, πελατολόγιο και τεχνογνωσία δίκτυα εταιρειών στην Ελλάδα στον τομέα της παροχής οικονομικών, λογιστικών, ελεγκτικών, φορολογικών, συμβουλευτικών υπηρεσιών και ολοκληρωμένης διαχείρισης μισθοδοσίας.

Προέκυψε από τη σύμπραξη δυο κορυφαίων εταιρειών του χώρου, της Accounting Solutions AE και της Audit Services AE, δημιουργώντας ένα μοναδικό δίκτυο που περιλαμβάνει πάνω από 120 λογιστές, φοροτέχνες, δικηγόρους, συμβούλους και ορκωτούς ελεγκτές, έκαστος αυθεντία στο αντικείμενό του.

Το πλεονέκτημά μας πηγάζει από την πολυσχιδή γνώση και εμπειρία των ανθρώπων μας, καθώς και την αφοσίωσή μας στον πελάτη.

Οι υποδομές μας είναι υπερσύγχρονες, τεχνικά άρτιες και πληρούν όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφαλείας.

Γι’ αυτό μας εμπιστεύονται πάνω από 300 οργανισμοί, μεταξύ των οποίων ορισμένες από τις μεγαλύτερες δημόσιες και ιδιωτικές εταιρείες αλλά και πλήθος μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.